Снимка: Булфото, архив
fallback

Основното между потребителите и доставчиците е доверието. В резултат на начина, по който се извърши сделката за "ЧЕЗ-България", то е сринато, коментира омбудсманът Мая Манолова.

Oще по темата

"Всеки един проблем с надписана сметка, грешка в сметката или авария може да се излее в много сериозно недоволство именно заради липсата на доверие", предупреди тя.

Според нея сделката с влизането на "Инерком" в енергото на Западна България е била непрозрачна и все още не знаем нито какви са капиталите зад нея, нито доколко купувачът има опит да управлява компанията.

"Единственият орган, който има реални правомощия да контролира тази сделка, е заел обичайната си позиция на страничен наблюдател – това е КЕВР", подчерта Манолова пред bTV.

Според нея са нужни законови промени, които от една страна да повишат участието на институциите при наблюдението и контрола на подобни сделки, а от друга – да дадат възможност на държавата при еднакви условия да има предимство при изкупуването на такива компании.

Манолова подчерта, че това засяга не само ЧЕЗ, но и "Енерго-Про" и ЕВН, срещу които има "многобройни и основателни" оплаквания.

Според нея гнева на хората е напълно разбираем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Николай Бареков

преди 6 години

Я как се е ухилила...бате Бойко я направи омбудсмана и ...тя се понасра...Забрави ли за Костинбродската Афера а? Мноого бързо забравяш...Майче

18

Анонимен

преди 6 години

КОГА ЩЕ Е ДЕЛОТО НА ИВАЙЛО МОСКОВСКИ ЗА УБИЙСТВО ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ ?

17

Анонимен

преди 6 години

OSTAVKA NA KEVR OTDAVNA NISCHTO NE PRAVI

fallback