Снимка: Pixabay

Гражданите трябва да бъдат напълно спокойни, че няма да има рискове по отношение на доставките и цените на електроенергията.

Това коментира министърът в оставка Теменужка Петкова в отговор на обвиненията на социалистите, че сделката за продажбата на ЧЕЗ "ще бръкне в джоба на 3 млн. потребители".

"Българските граждани трябва да бъдат напълно спокойни. Сменят се собствениците на ЧЕЗ, сменят се собствениците и на други енергийни обекти.

Не бива да се заиграва със страховете на хората. Разбирам, че темата е благодатна, ако някой иска да направи определени спекулации със страховете на хората, но те не бива да се притесняват", успокои министър Петкова.

По думите й няма никакъв проблем нито по отношението на доставките, нито по отношение на цените. Тя коментира и проекта "Белене" и изтъкна, че днешният консенсус по темата в пленарна зала е добър знак.

"Към проекта за АЕЦ "Белене" има инвестиционен интерес и той е много сериозен и реален. Ще започнат разговори със съседите ни от Балканите. Може да стане добър проект, целта е той да се реализира на пазарен принцип", каза енергийният министър.

Петкова добави, че съдбата на оставката й зависи най-вече от премиера Борисов и от коалиционните партньори.
"Депозирах оставката си, защото смятам, че това беше правилното в ситуацията", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase