Снимка: БТА

Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев призна, че е бил заплашван.

"Даже нося документа, с който плащам тази заплаха. В момента съм на лечение", каза проф. Плочев в отговор на въпрос на депутата от ДПС д-р Нигяр Джафер дали е получил заплахи и от кого.

Още по темата

Миналият петък министърът на здравеопазването Кирил Ананиев поиска проф. Плочев да бъде освободен от поста си, защото действал зад гърба на правителството. С писмо, адресирано директно до депутатите, поискал актуализация на бюджета на здравната каса заради над 271 млн. лв. задължения към чуждестранни здравни каси.

От пресцентъра на НЗОК отговориха, че Ананиев няма правомощия да иска оставката на шефа на касата, а по-късно и премиерът Бойко Борисов поиска освобождаването на Плочев от поста.

В отговор на искането управителят на НЗОК категорично заяви, че няма да подава оставка, защото нищо незаконно не е направил. Той посочи, че преди писмото до депутатите е уведомил министъра на здравеопазването.

Днес на извънредно заседание на парламентарната здравна комисия проф. Плочев каза: "Кой ми е поставил заплахата и кой му е казал да ми я каже, позволете ми да го спестя. Не съм присъствал, когато му е казано. Този човек отказва да съобщя името му и да разкрия самоличността му. Той има право на това.“

"Заплаха наистина получих, не вярвам този човек да го е направил спекулативно, защото го познавам добре", посочи още Плочев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase