Камен Плочев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев бил заплашван от политик да си подаде оставката, за да не се стигало до репресивни мерки. Това твърди червеният депутат Славчо Велков.

Oще по темата

Здравният министър Кирил Ананиев съобщи днес, че в сряда е поискал от Плочев да напусне поста, защото си е позволил да изпрати писмо до парламента с искане за актуализиране на бюджета на НЗОК заради дългове към чужди здравни фондове.

Славчо Велков пък твърди, че днес в 11:00 ч. Плочев трябвало да отиде да си подаде оставката, което той нямало да направи, защото е избран от парламента и министър не може да иска от него да освободи поста.

"Плочев си има задължения и си ги изпълнява, но днес чрез посредник той получава пряка заплаха от високопоставен политик в държавата, който казва: "Предайте на професора да си подаде доброволно оставката и да се разделим с добро, защото в противен случай ние имаме и други начини и ще вземем репресивни мерки и няма да си намери място в България като професор", твърди червеният депутат.

Той отказа да назове името на високопоставения политик.

Славчо Велков призна, че е приятел с Плочев от 45 години и е загрижен за неговата сигурност.

Соцдепутатът призова и президента като шеф на НСО да предприеме мерки, да се прецени степента на заплахата и ако трябва - да се осигури охрана на шефа на НЗОК.

По думите му преди седмица Плочев бил на среща с премиера, който го уверил, че застава зад него и да си върши спокойно работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

До 30

преди 6 години

Да, срам но не за държавата а за държавниците и. Нека не се притесняваме от реалноста. Смота ияк!

49

Анонимен

преди 6 години

Мутроландия...

48

Анонимен

преди 6 години

До АнонименТи не разбираш ли за какви пари става въпрос?Никой няма интерес да оправи батака!Тук става въпрос за абсолютен непукизъм и целенасочен геноцид!!!Който има пари се лекува а който няма...Макар че и да си платиш в частните клиники не ти дава абсолютно никаква гаранция.А това е така защото който можа отиде зад граница,тези,които сме тук след 10 г няма да ни има а в частните клиники действа връзкарския а не професионален принцип на подбор на лекари.Важното е да се точи касата!!!Кошмар!!!

fallback