Снимка: архив Reuters
fallback

Премиерът Бойко Борисов отвърна на коментарите, които сам предизвика с шегата си по адрес на руския президент Владимир Путин и обясни, че тя важи и за него самия.

В началото на февруари българският министър-председател заяви, че в света има две неща, които никой не избира – родителите си и президента на Русия.

Заради тези си думи днес Борисов получи неочаквана оферта от Москва – да стане руски гражданин, за да може да гласува за президент на Русия.

"Борисов има шанс – може да получи руско гражданство и да гласува за президент", заяви прессекретарят на руското Външно министерство Мария Захарова и заключи: "Мечтите се сбъдват".

Oще по темата

Няколко часа по-късно българският премиер обясни, че изказването му всъщност е виц, който би могъл да важи и за Ангела Меркел и за самия него.

Борисов направи коментара си от Мюнхен, където участва в конференцията "Нови идеи за Европа".

"Поне досега с президента Путин винаги съм бил в много добри лични отношения. И много пъти сме се шегували", каза Борисов. Той допълни, че Путин би трябвало да знае, че за успешен политик като него, има много вицове. Самият Борисов също знаел вицове за себе си и често му ги разказвали, особено такива за избори. 

"Той важи този виц и за Ангела Меркел, и за мене, ако щете", допълни Борисов. Той обясни и че силно качество на политиците е да могат да се шегуват със себе си.

Премиерът коментира и напрежението около Здравната каса. Днес здравният министър Кирил Ананиев обяви, че иска оставката на шефа на НЗОК Камен Плочев, защото той настоявал зад гърба му за актуализация на бюджета на Касата.

"Не може да се вкара актуализация на Здравната каса без министъра, без правителството, без да видиш с какви пари разполага държавата. Освен това още сме сме януари месец, февруари станал, времето си минава бързо, нали председателство уж идва, а то ще мине вече", вмъкна Борисов.

Той допълни, че не може по това време да се вкарва актуализация и то за 200 млн. лв.

"Ще го поканя на среща да го питам как става. Милиарди, милиарди лева сме осигурили за здравеопазването години наред. И все Здравната каса излиза и казва, че има дупка. Видяхме как са източвани системите чрез лекарства", каза още премиерът.

Той обясни и че е право на министъра сам да избере екипа, с който да работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

184

Марина

преди 6 години

Бате Бойко винаги е в грешка ! Децата преди да се родят 1 месец избират своите родители скъпи премиере ! Никога Путин не се е страхувал от никого това трябва да го знаете Винаги !

183

Време е

преди 6 години

Водени от стремежа си към Истината и с грижа за държавата, през следващата седмица БОЕЦ ще внесем официално писмо в деловодството на Парламента с искане за освидетелстване на Бойко Методиев Борисов от компетентна и независима комисия от психолози и психиатри. frognews. bg/ ***/ boets-shte-iska-glasuva-protsedura-osvidetelstvane-borisov .html В карлуково го чакат

182

Анонимен

преди 6 години

"Поне досега с президента Путин винаги съм бил в много добри лични отношения. И много пъти сме се шегували", каза Борисов.----------------И къде ли пък толкова много пъти сте се шегували? Боже, Боже, много му порасла работата на селското тарикатче.

fallback