Архив: Булфото
fallback

Просветното министерство било пощенска кутия на НПО-тата. Това обвинение отправи Кристина Таскова от "Воля“ заради анкета в училищата.

Тя е депутат от Стара Загора и била разтревожена от допитването, разпространено в училищата в града и заради това пратила писмо до просветния министър.

Oще по темата

Той обаче не й отговорил на въпросите кой финансира анкетата, кой пише въпросите и кой обобщава отговорите.

Единственият отговор, който получих, беше, че анкетата се провежда от 2013 г., оплака се тя.

А още преди дни зам.-министърът на образованието Деница обясни, че става въпрос за анкета, изготвена от Фондация "Джендър образование, изследвания и технологии" (ДОИТ) съвместно с "Национална мрежа за децата", която се прилага безпроблемно в българските училища от пет години насам със съдействието на просветното министерство

Конкретният проект е конкурс "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола", а анкетата се попълва от учителите, а не от децата, като участието на училищата е на доброволен принцип.

Тя поясни, че сред въпросите има такива дали се назначават мъже за учители при равни условия, дали има равнопоставеност на участието на момичета и момчета в ученическите съвети, дали майки и бащи участват в еднаква степен в училищните инициативи и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

И какво лошо

преди 6 години

има в ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ВЪПРОСИ? ПРОЧЕТЕТЕ ги още веднъж.

14

българина

преди 6 години

родителите да си спрат децата от училище докато всички от МОН ДО ЕДИН НЕ ХВЪРЛЯТ ОСТВКИ ЗАЕДНО С МИНИСТЪРА, както и регионалните звена! да се събират пари от родителите и децата да учат в училища и по програми одобрени от родителите, така е било преди освобождението и за това е имало Овобождение и Възраждане! 1878 в България имало повече училища от Англия, но финансирани само от родителите! аз не искам с моите пари да ми правят детето на *** или да обучавам арабски или ромски такива!

13

Анонимен

преди 6 години

Нека НПО-тата да построят с техни пари едно ***-училище някъде в пустеещите села и който иска, да си запише детето там. Но да не тормозят нашите деца с безумните си начинания!Само не знам дали по този начин няма да нарушим правата на децата, които евентуално може да бъдат записани в това училище, защото ще им налагат някакви дефиниции, преиначаващи онова, което природата е създала. Все пак, ако има щурави родители, децата им не са виновни за това.

fallback