Архив: Булфото

Просветното министерство било пощенска кутия на НПО-тата. Това обвинение отправи Кристина Таскова от "Воля“ заради анкета в училищата.

Тя е депутат от Стара Загора и била разтревожена от допитването, разпространено в училищата в града и заради това пратила писмо до просветния министър.

Още по темата

Той обаче не й отговорил на въпросите кой финансира анкетата, кой пише въпросите и кой обобщава отговорите.

Единственият отговор, който получих, беше, че анкетата се провежда от 2013 г., оплака се тя.

А още преди дни зам.-министърът на образованието Деница обясни, че става въпрос за анкета, изготвена от Фондация "Джендър образование, изследвания и технологии" (ДОИТ) съвместно с "Национална мрежа за децата", която се прилага безпроблемно в българските училища от пет години насам със съдействието на просветното министерство

Конкретният проект е конкурс "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола", а анкетата се попълва от учителите, а не от децата, като участието на училищата е на доброволен принцип.

Тя поясни, че сред въпросите има такива дали се назначават мъже за учители при равни условия, дали има равнопоставеност на участието на момичета и момчета в ученическите съвети, дали майки и бащи участват в еднаква степен в училищните инициативи и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase