Жельо Бойчев. Снимка: Булфото
fallback

БСП представиха кандидатурата си за шеф на новия антикорупционен орган и номинираха д-р Николай Николов за поста. Социалистите настояха, че той притежава безспорни професионални качества и че със своето предложение дават възможност на управляващите да докажат, че наистина искат да се борят с корупцията. Те от своя страна също вече издигнаха своята кандидатура - шефът на КОНПИ Пламен Георгиев.

"Внасяме кандидатурата на Николай Николов за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Изискванията към този пост са изключително високи и нравствени и смятаме, че той притежава тези качества. Кариерата му се развива последователно и през последните 15 години е работил само в тази материя - от 2005 г. като член на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност и от 2011 г. досега като член на Комисията за предовратяване и установяване на конфликт на интереси /КПУКИ/", аргументира се червеният Жельо Бойчев.

Той настоя, че няма никакво съмнение относно професионалните му качества и допълни, че името му не е било забърквано в скандали.

Самият Николов каза, че влиза в състезанието за председател на новия антикорупционен орган като професионалист и експерт в материята.

"Смятам, че това трябва да е регулатор, който преди всичко да е обективен орган. Ако бъда избран за председател, работата ми трябва да бъде организирана около 4 принципа - равенството на гражданите пред закона, превенцията срещу корупцията, независимостта на комисията и пропорционалната намеса в личния живот на гражданите", обясни Николов.

Той коментира, че според него изборът за председател на комисията не е предрешен въпреки номинацията на мнозинството.

"Включвам се не само защото трябва да има алтернатива, а и за да има задълбочен дебат преди избора", допълни Николай Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

хитро

преди 6 години

Ще инфилтрират свой човек за да затъмнява делата им.

22

Ха!

преди 6 години

Ние за вълка говорим, а той *** на вратата!

21

философ

преди 6 години

Вие комунистите сте - като екзема Псориазис - никой не знае(и вие самите) защо се появявате - същите сте на цвят, и у нас - почти неизличими!Червени пааразити впити в снагата на България - нямате изтръгване!Все пак на запад са открили сравнително успешен лек срещу червената чуума.За да се спасим ще го използваме и тук. Нарича се пълна лустрация.

fallback