Димитър Георгиев. Снимка: Булфото

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев да бъде изслушан в Комисията за контрол на службите, за да обясни има ли пробив в системата за национална сигурност и как в нощното шкафче на кмета на Септември са се озовали секретни разработки на ДАНС. Това поиска от парламентарната трибуна червеният депутат Славчо Велков.

Още по темата

Преди дни кметът на Септември Марин Рачев беше арестуван при спецакция, а при обиск бяха открити справки на ДАНС, които са се отнасяли за предприетите действия за купуването на гласове на местните избори през 2015 година.

Документите не били секретни, но били са служебно ползване.

Рачев беше задържан по обвинение в безстопанственост и след престой от 24 часа в ареста беше освободен под парична гаранция от 250 000 лева. Беше му повдигнато и обвинение за сключване на неизгодни сделки, защото фирмите, получавали поръчките от общината, се управляват от негови роднини, бивши съдружници или приятели.

При обиските беше открито тефтерче, в което кметът на Септември си записвал информация за фирмите, сумите на обществени поръчки, печалбите и редица други данни, които са нанесени със съкращения и тепърва ще се изясняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase