Димитър Георгиев. Снимка: Булфото
fallback

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев да бъде изслушан в Комисията за контрол на службите, за да обясни има ли пробив в системата за национална сигурност и как в нощното шкафче на кмета на Септември са се озовали секретни разработки на ДАНС. Това поиска от парламентарната трибуна червеният депутат Славчо Велков.

Oще по темата

Преди дни кметът на Септември Марин Рачев беше арестуван при спецакция, а при обиск бяха открити справки на ДАНС, които са се отнасяли за предприетите действия за купуването на гласове на местните избори през 2015 година.

Документите не били секретни, но били са служебно ползване.

Рачев беше задържан по обвинение в безстопанственост и след престой от 24 часа в ареста беше освободен под парична гаранция от 250 000 лева. Беше му повдигнато и обвинение за сключване на неизгодни сделки, защото фирмите, получавали поръчките от общината, се управляват от негови роднини, бивши съдружници или приятели.

При обиските беше открито тефтерче, в което кметът на Септември си записвал информация за фирмите, сумите на обществени поръчки, печалбите и редица други данни, които са нанесени със съкращения и тепърва ще се изясняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Скитнико

преди 6 години

седни се запри и погледай малко за какво иде реч. Аго БСП смята един по един да ги привиква няма да ни стигне цял живот, па и на местото на един идват двама да крадат. Трабва като цяло да се гледат нещата. То БСП до сега само прави по-лошо и по-лошо да става и повече да се краде, ама нали им викат социалисти и ние простите все се надяваме да направят нещата по-като да хората и по-малко като за крадците...

10

Axanliy

преди 6 години

Toi nema nisto da im obiasni za offshornata ikonomika na sinoda, benebe, orajeinife firmi, farmafirmite, energiinife firmi, zlatodobivnite firmi, drugite koncesioneri i mobilnite operatori estestveno...a i te nema izobsto da go pitat....nito da go pipat...

9

Анонимен

преди 6 години

За данните от ДАНС в тефтера не могат да съдят Рачев. Обществените поръчки давани на фирми на роднини, бивши съдружници, приятели, съученици, комшии, любовници и т. н. не е конфликт на интереси. За записването на информация за фирми, поръчки, печалби, загуби, бля, бля и това не е подсъдно. Сигурно е присвоил парички, но тези обвинения са много зле.

fallback