Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че с предложения от него референдум обществото ще се успокои и ще се затвори веднъж завинаги въпроса за еднополовите бракове и третия пол. Той настоя, че не налага сексуални предпочитания на никого, но и не иска който и да било да налага в обществото идеи за трети и повече полове.

Вчера Каракачанов предложи да се направи допитване до народа не само за Истанбулската конвенция, както иска БСП, а и за моралната, правната и религиозната и националната идентичност на България. Според него правилните въпроси са за това дали българското общество е съгласно с въвеждането на трети пол, джендър обучение в българската образователна система и еднополовите бракове в България.

Oще по темата

"Аз предлагам да хванем бика за рогата. Да направим референдум по тези въпроси и да приключим въпроса, защото днес е Истанбулската конвенция, утре ще е друга. Това е политика, която се налага от определени европейски кръгове в страните членки. В Хърватска и Унгария са заковали въпроса с един референдум и когато народите са им казали "Не", те не коментират подобни теми и конвенции", настоя вицепремиерът.

Той обясни и че допитването не е срещу хомосексуализма, а срещу еднополовите бракове и третия пол.

"Аз не налагам на никого сексуални предпочитания и какво ще прави под юргана. Но да спрат на мен да ми налагат, че има трети пол, 14-ти пол и че полът е социална, а не биологична категория. Че трябва на децата от детската градина да им обясняваме, че било тенденция да си сменяш пола. На това ли ще ги учим, когато нацията е в демографска криза, вместо на нормални морални български ценности?", запита риторично министърът на отбраната.

"Трябва да приключим с цялата тази безсмислица и така бихме затворили въпроса един път завинаги. Ако гражданите кажат "Да" - чудесно, ако кажат "Не" - още по-добре", заключи Каракачанов.

Той допълни и че проблемите с домашното насилие могат да се решат с промени във вътрешното законодателство, а не с Истанбулската конвенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

1 коринтяни

преди 6 години

6:9 Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците (хомосексуалистите) , 10. нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.18. Бягайте от блудодеянието. Всеки друг грях, който би сторил човек, е вън от тялото; но който блудствува, съгрешава против своето си тяло.

8

пп

преди 6 години

аз мисля че третият пол е нещо много добро и веднага ако се приеме ще се регистрирам.след това жената ми бие шамар както всеки ден но вече е домашно насилие, и децата при развода ще видим къде отиват.

7

Анонимен

преди 6 години

Има един страхотен клип в YouTube - "ЗАЩО НЯМА ТРЕТИ ПОЛ Класически сблъсък между Десният Консерватизъм и Левия Либерализъм"Дава ясни отговори на всички зададени от джендърите въпроси. Струва си да бъде гледан.

fallback