Снимка: архив, БулФото
fallback

Сметната палата да провери как правителството е похарчило с допълнителни постановления парите за капиталови разходи от май 2017 г. до края на януари. Това искане на БСП е внесено като предложение за решение на парламента.

Без изричното решение на депутатите обаче няма как Сметната палата да извърши одита, така че според левицата, ако мнозинството не се съгласи да го даде, значи има нещо нередно в харчовете на кабинета "Борисов" 3.

"Цяла година кабинетът обяснява как задържа 2 милиарда лева капиталови разходи и накрая на годината с Дядо Мраз или с Дядо Коледа раздава един милиард", скочи червеният Румен Гечев.

Той подозира, че с правителствени постановления се нарушава Законът за бюджета и заради това е нужна проверката на Сметната палата.

Според левицата, ако се прибавели и разходите, одобрени от кабинета в началото на годината за църкви, за МВР, за университети, за БАН, сумата набъбвала до 2 милиарда лева.

"Управляващите да престанат да правят трикове и да оставят пари, които да харчат в края на годината", призова Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

БГ

преди 6 години

ГЕРБ Т.С ББ РАЗДАВА ПАРИТЕ НА НАРОДА КАКТО БКП БАЙ ТОШО ПРИ СТАРИЯ СТРОЙ,НО ТОГАВА ИМАШЕ МНОГО ПАРИ И ГОЛЯМО СТОПАНСТВО,А СЕГА НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ББ ПЪК РАЗДАВА КАТО БКП,НИЩО НОВА НЕ Е НАУЧИЛ,ОСТАНАЛ СИ Е СТАР КОМУНИСТ,С КАКВО ПРАВО РАЗДАВА ПАРИТЕ НАШИТЕ,НЕ НЕГОВИТЕ.

28

опорни точки за 80%

преди 6 години

Точно така, другари! Искаме до откат отпущане на пари, а после искаме оставка за дето са отпуснали парите!

27

Анонимен

преди 6 години

ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ И ПАТРПИОТИТЕ НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСЯТ НА ПРОВЕРКА, ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ СА КРАДИЛИ ОТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ.БОКО РАЗДАВА ПОРЦИ5ИТЕ, БАЛЪЦИТЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ.

fallback