Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Ратифицирането на Истанбулската конвенция, която наскоро разбуни духовете както в обществото, така и в кулоарите на Народното събрание, бе отложено от управляващите с мотива, че трябва да се проведе по-широк дебат по темата.
Oще по темата


Все пак министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент документът да мине през пленарната зала на парламента до края на българското европредседателство. Но какво смятат депутатите-артисти в Народното събрание за тази спорна конвенция?

Според народния представител от БСП Нона Йотова, след като в обществото има толкова много дебати, определено трябва да се попита какво мисли народът.

"Нека хората гласуват и кажат какво мислят за този документ. Основно става дума за прословутия член 3 за т.нар. социален пол. Като християни разбираме какво се крие зад това определение и не бива да го допускаме", уточни театралната актриса в "България сутрин".

Тя е категорична, че щом църквата се е намесила в този проблем, касаещ най-вече законотворците, то значи казусът е наистина сериозен.

Депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов пък смята, че представителите на БСП говорят пълни фантасмагории, защото тази конвенция е насочена изцяло срещу насилието върху жени и деца.

"В документа няма такива социални и трети полове. Конвенцията иска да се бори срещу насилието над жени и деца, а не да въвежда спорни названия", отбеляза още актьорът пред Bulgaria ON AIR.

Будинов е на мнение, че "балонът" на фалшивите новини, с които БСП залива обществото, скоро ще се спука.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 6 години

Актьорите-депутати са единици. Аз се притеснявам от депутатите-актьори, които и на двете поприща са аматьори, но се вземат насериозно!

85

Анонимен

преди 6 години

За Нона Йотова няма да гласува един нормален човек.Пита се в задачата: Как е попаднала в парламента?

84

Анонимен

преди 6 години

Ако тази конвенция с промени в посока НЕ НА НАСИЛИЕТО НЕЗАВИСИМО ОТ ПОЛ, а той е МЪЖ или ЖЕНА (друг пол няма, биологично сме създадени така), тогава съм ЗА. Но да се прокарва задължение на държавата и институциите да променят законодателството, да фиансират разни НПО-та........... дайта да направим и конвенция за защите на правата на педофилите или некрофилите, те как се определят, да не се дискриминират и те, да си спретнат един педофил парад, че то това и то е "нормално".

fallback