Снимка: архив, БТА
fallback

Червените депутати се ядосаха на шефката на парламента Цвета Караянчева, която вчера обвини президента Румен Радев, че сривал авторитета на Народното събрание с изказванията си.

„Вие заявихте, че ниският рейтинг НС се дължина на атаките на Радев и на негативните оценки, които дава на нашата институция, ние възразяваме срещу Вашето поведение и срещу опита да дадете отговор на президента от името на целия парламент, защото сте заявили, че в парламента има различни групи, с различни програми и когато гласуват, го правят от името на своите групи“, скочи в декларация от името на БСП Валери Жаблянов.

Oще по темата

Според левицата ниският рейтинг на парламента се дължи не на други фактори, а на народните представители и ръководството на НС.

„Отсъства дебат по важни въпроси, управляващото мнозинство дори не взима думата, нарушавате правилника за дейността на парламента само и само, за да се прокара волята на мнозинството“, обвини от своя страна Жаблянов.

Той спомена и отсъствието на премиера Бойко Борисов от дебатите и гласуването на вота на недоверие, внесен от БСП заради провал в борбата с корупцията, което според него създава усещането в избирателите, че парламентът не е институцията, в която се решават проблемите на страната.

„Отсъствието на премиера срива рейтинга на НС и оценката на Радев е правилна“, обобщи соцдепутатът.

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов му отговори, че е било задължение на Караянчева да отговори на критиките на Радев и опитите му да подкопава престижа на парламента.

„Подобен подход на системно унижаване на парламента не прави чест на човека, който трябва да е обединител на нацията, защото във вчерашното му изказване не чухме нищо за неговата полезност, а това, което допринася за разделение на нацията, е противопоставянето на институциите“, отсече той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 6 години

БСП, нали една от причините сега да искате вота на недоверие е за да обвинявате Борисов, че не посещава НС. Защото запартъци като вас знаят и много ги е яд, че програмата му на домакин е много активна. А вие егоисти не виждате по-далеч от носа си.Вие достатъчно оплюхте България преди да започне форума.Изказванията на комунистите бяха в стил самоубийство.Затова никой не ви зачита,а вие подсмърчайте подли, егоистични освирепяли от злоба мозъци44!

34

Анонимен

преди 6 години

А някой беше казал - депутатите са безделници и лапат само кифтаци! Тогава всичко беше ОК!

33

двойкаджия

преди 6 години

Оценки се дават от грамотни хора. Пекин в коя държава е госпожо?

fallback