Зоран Заев и Бойко Борисов. Снимка: МС
fallback

Премиерът Бойко Борисов поздрави министър-председателя на Република Македония Зоран Заев за волята, с която работи за евроатлантическата интеграция на страната си, и го насърчи за продължаване на преговорите с Гърция за окончателно разрешаване на въпроса с името на държавата.
 
В рамките на Годишната среща на Световния икономически форум в Давос Борисов разговаря в неформална обстановка с премиера на Естония Юрий Ратас, с президентите на Литва и на Косово Далия Грибаускайте и Хашим Тачи, съобщи правителствената пресслужба.
 
С бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери Бойко Борисов обсъди ситуацията на Балканите и желанието на България по време на своето Председателство на Съвета на ЕС да фокусира вниманието на международната общност върху евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани.
 
Борисов разговаря и с министрите на търговията и инвестициите на Саудитска Арабия Маджед бин Абдула ал Касаби и с министъра на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси Халид Ал Фалих. Те оцениха високо визитата на министър-председателя в края на ноември м. г. и посочиха, че разговорите в Рияд между представителите на правителствата са отлично начало за ползотворно сътрудничество между двете страни, съобщи правителствената пресслужба.

На срещата бяха обсъдени предприетите действия след официалното посещение в Кралство Саудитска Арабия за активизиране на двустранното икономическо сътрудничество и засилване на търговския стокообмен и инвестициите.

Премиерът Борисов използва повода да предаде сърдечните си поздрави на крал Салман бин Абдулазиз Ал Сауд и престолонаследника Мохамед бин Салман Ал Сауд и да благодари за отлично организираното посещение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

Добре се е угоил със суджуци, каква гуша само.

10

ТРЕТОПОЛОВ

преди 6 години

ПРИЕУМА ЗА ПРЕГРЪДКИ И МОКРИ ЦЕЛУВКИ ВСЕКИ ДЕН ОТ 2 ДО 4 СЛЕДОБЕД. ПРЕДВАРИТЕЛНИ ЗАЯВКИ ПРИ ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА РЕКЛАМНА СЛУЖБА.

9

Анонимен

преди 6 години

Неприятно е това фамилиарничене...

fallback