Снимка: Олег Попов/Dnes.bg
fallback

Макар и изключително лаконично, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ похвали президента Румен Радев, който днес отчете първата си година, откакто влезе на "Дондуков" 2.

Oще по темата
"Оценяваме положително първата година от мандата на Румен Радев. Той се опитва да бъде обединител на нацията, но нашите избиратели, които гласуваха за него, имат малко по- големи очаквания", кратко коментира той.

А държавният глава пък не си спести критиките към парламента. Според него България е в критичен момент от своето развитие.

Радев нарече Българското председателство на Съвета на ЕС амбициозно, но обясни, че то не трябва да суспендира демокрацията и да е алиби за бездействие по болни за страната теми.

Президентът похвали макроикономическите показатели на държавата, но и предупреди, че те не могат да скрият липсата на чужди инвестиции и обезлюдените райони в страната.  Според държавния глава на този фон стабилността на държавата е тържествен марш на място. 

"Парламентарната република атрофира", каза още Радев. Според него свободната воля на депутатите е убита, а те единствено одобряват волята на правителството. Президентът припомни, че рейтингът на Народното събрание е критично нисък и допълни, че го казва с тревога и болка, защото това е най-висшият орган  в държавата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Един от Северозапада

преди 6 години

Гербаджии, я с ръка на сърцето, признайте, Цачева ли беше по-успешния кандидат за президент? И какво би направила тя, ако я бяхте избрали, конструктивно, в полза на страната, което не е направил Радев до сега? За визия -да не говорим, да говорим да дела?

15

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен8 А ти въобще слуша ли това, което каза Президента?Много добре обясни човекът, къде и какво е правил. И за твой ужас, 99% от народа го харесва, а не 68-70% , както срамежливо и между другото, споменават медиите. Най -после имаме достоен президент, който не го е страх да казва право куме в очи, къде , какво и как.А ти какво искаш, според теб, какво трябва да направи, което е в пълномощията му, и не го е направил до сега? Да ти вдигне заплатата, или да вдигне Брутния Вътрешен Продукт

14

Emosd

преди 6 години

Radev e nai-obiknoven cherven simulant...zatui se dupi da celuva racete na padriarha i na Simeon...zaradi Radev ruinira bg republikata i demokraciata v bg....radev pravi ot rbg religiozna ortodoks monarhicheska kolonia ...

fallback