Снимка: Архив, БТА
fallback

Президентът Румен Радев даде висока оценка на ратификацията на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония от парламента в Скопие, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Oще по темата

Договорът, който е резултат от дългогодишните усилия на дипломати и държавници, отваря нова европейска страница в двустранните отношения.

Ратификацията на документа идва в момент, в който България пое председателството на Съвета на Европейския съюз. Това има огромно значение за българо-македонските двустранни отношения и дава силен сигнал за позитивните развития на Балканите, които доближават региона към Европа, в контекста на приоритетите на българското председателство, се посочва в съобщението.

Президентът Румен Радев призовава за стриктно изпълнение на условията, заложени в договора, както и за стартирането на всички проекти, които той ще направи възможни, в името на благоденствието на гражданите на двата близки народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Сандо

преди 6 години

Следващата стъпка е Македония да се преименува на Западна България

12

бръм

преди 6 години

ае стига сте си навивали че нещо зависи в курса на България от български политик ...просто не ги слушам вече все едни и същи малозначни глупотевини редят

11

ХА-ХА-ХА !

преди 6 години

И понеже виждам, че тук е пълно с пишман български патриоти и евроатлантически македонски воеводи да им кажа как ще бъдат преименувани двете държави след още 10- ина години членство в ЕС:България ще се казва Ман.галия Македония ще се казва Източна Шиптърия .. :) :) :)

fallback