Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Министерството на българското председателство е финансирало с 30 000 лв. интерактивната изложба "България е…", обяви министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова след представянето на интерактивната изложба за културно-историческото наследство на България в специално изградено пространство пред Народния театър "Иван Вазов".

Павлова уточни, че за изграждането на шатрата е помогнало и финансирането от страна на ЕК и представителството на ЕК у нас.

"Финансирането от страна на министерството е в размер на 30 000 лв.", обясни Лиляна Павлова.

Официалният старт на първото Българско председателство на Съвета на ЕС 2018 ще бъде даден днес с тържествена церемония в Народния театър, съобщиха от правителствената информационна служба.

Преди официалното откриване премиерът Бойко Борисов ще проведе работна среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, на която ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред Европа по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Преди тържественото откриване в Народния театър официалните гости ще разгледат интерактивната изложба с фотографии и картини на големи български художници.

Мултимедийната експозиция ще бъде прожектирана върху разнообразни по размери и форми прожекционни площи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

Разгледах повечето от снимките по - горе.Част от тях ми харесват, други - не.Онова което ми се набива в очите е отсъствието на каквото и да било творчествов изобразяването им.България има много повече и може да го покаже по един прекрасен начин.

2

Анонимен

преди 6 години

Картините са супер!

1

Анонимен

преди 6 години

Как нещо неодушевено ще посреща някой?

fallback