Снимка: Булфото, архив
fallback

На първото за годината редовно заседание на правителството кабинетът ще разгледа Истанбулската конвенция, която съдържа разпоредби, които на практика биха могли да отворят възможност за легализирането на гей браковете.

Oще по темата

Проектът на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, подписана на 24 април 2016 г. е шестата точка в дневния ред на МС.

Предложението се внася от министъра на правосъдието Цецка Цачева.

От ВМРО вече остро скочиха срещу разглеждането на документа от Министерския съвет и успяха да отложат този въпрос през миналата година, но явно правителството все пак ще се занимае с Конвенцията през настоящата 2018 г.

Воеводите оспориха текстовете в края на 2017 г, обяснявайки, че лобита натискат България да узакони трия пол. От ВМРО категорично са против ратифицирането на този документ. Според партията, под заглавие: "За домашното насилие" Конвенцията налага учебни програми за изучаване на нестереотипни роли на пола като хомосексуализъм и травестизъм.

Освен това, според ВМРО, конвенцията съдържа редица скандални текстове, атакуващи основополагащи категории за българите като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно вероизповедание и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

blackbox

преди 6 години

До Анонимен 109след подобно сравнение, значи си твърде ограничен интелектуално - няма как да ти се обясни, че законовата рамка зависи от едно, а мощта на дадена икономика (която създава стандарта) е нещо съвсем друго. последната няма как да се регулира извън собствените ѝ възможности.

106

Минувач

преди 6 години

А честито и пак гласувайте за ГЕРБ или евродесните анални свинктери. *** си българино и си заслужаваш управниците.

105

Анонимен

преди 6 години

а защо винаги приемаме на гнусните западни закони, защо не почнат от изравняване то на стандарта на живот ?!?заплата... пенсия ??

fallback