Снимка: БАН
fallback

Още 15 млн. лева за БАН ще отпусне на редовното си заседание правителството.

В дневния ред на министрите е включено  одобряване на споразумение между Академията и Министерски съвет.

До решението за отпускане на допълнителни средства за учените се стигна, след като те проведоха поредица от протести, защото според тях средствата, които им дава държавата ги обрича на гибел.

Oще по темата

Академиците дори си написаха програма за протестни действия по време на българското председателство на Съвета на ЕС и спуснаха черни знамена над фасадата на сградата си.

В едно от последните заседания на правителството за изминалата година, след среща между ръководството на БАН и премиера Бойко Борисов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обяви, че Академията ще получи допълнителни 15 млн. лева, които ще бъдат за сметка на планираните в централния бюджет разходи за научни изследвания и ще бъдат разпределени между научните звена на БАН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Го4о

преди 6 години

Синодалните старци ще свалят ли черните знамена или пак ще изнудват бюджета на държавата? БАН и МВР висят вечно пред НС, като кучета пред касапница!

16

Анонимен

преди 6 години

Тези 15 милиона няма да се разпределят на калпак, за да се повишат заплатите.Няма да се разпределят поравно и между институтите.Вече се водят битки между най-силните на деня в БАН. Не всеки институт ще получи от тези пари, а в онези институти, в които ще влязат допълнителни парички, вътрешното преразпределение ще бъде пак само между някои!Запомнете ми думите, след време пак ще коментираме това тук.

15

Анонимен

преди 6 години

До SharkИли, казано с други думи, тази година БАН-аджиите успяха да откъснат само 15 милиона от парите, предназначени за ФНИ. Което не означава, че отделно няма да кандидатстват за финансиране на проекти от ФНИ и ще получат още пари оттам, както всяка година.Идея си нямаш какви пари влизат в БАН. Но се разпределят само между някои хора. Във всеки институт има такива миропомазани!

fallback