Снимка: архив, БТА
fallback

Президентът Румен Радев приветства отмяната на мораториума върху лекарствата.

Oще по темата

По-рано днес депутатите го отмениха, като единодушно се отказаха от параграфа от Закона за бюджета на НЗОК, с който се налагаше забраната за закупуване на иновативни лекарства догодина.

Това стана седмица, след като народните представители преодоляха президентското вето върху мораториума.

Държавният глава призовава всички парламентарни групи занапред да отчитат етичните съображения и да действат в интерес на конституционните права на гражданите и социалната справедливост, съобщиха от прессекретариата му.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ПЕНКО

преди 6 години

ВСЕКИ ЕДИН ШОФЬОР НА ТИР -НА ТОВАРЕН КАМИОН И/ ОСОБЕННО С РЕМАРКЕ / Е МНОГО ПО -НАТОВАРЕН ПСИХИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ ОТ ЕДИН ПИЛОТ НА "МНОГОФУНКЦИАНАЛЕН" ВОЕНЕН САМОЛЕТ-5 ЧАСА СЕДМИЧНО ! НЕ МОЖЕ ДА СИ ГЕНЕРАЛ КОМАНДВАЩ 100 ЧОВЕКА ! АЗ ТРЯБВА ДА СЪМ ГЕНЕРАЛИСИМ , А НАЧАЛНИКЪТ МИ ...ИСИМУС !!! С.ИКТЕР БЕ СЕЛСКО ПАРВЕНЮ- ПРОДАЖНО!!! КЛЕЛ СЪМ СЕ СРЕЩУ НАТО ...А ТИ БЕ ГОВ.НЬО !!!

21

clown007

преди 6 години

Независимото президент пак раздава акъл на кило. Доста го е активирала другарката Йотова около празниците.

20

ognyanz

преди 6 години

До 18: Срам за България (а и за всяка друга държава) са *** като теб, които, каквото и да им се приказва, е все тая. Депутатите "да отчитат етичните съображения и да действат в интерес на конституционните права на гражданите" - това на кого е опорна точка? Ако погледнеш предизборните програми на всички партии, ще го намериш под някаква форма във всяка една от тях. Като дойдат на власт обаче, позабравят за обещанията си.

fallback