Снимка: архив, Булфото
fallback

Над 70 000 лева ще похарчи парламентът за сигурността на депутатите, която се гарантира от проверката на багажа, който внасят служителите и посетителите на Народното събрание.

През металните рамки минават всички, които влизат в двете сгради на парламента. Чантите им също минават на проверка с рентген.

Изключение от това правило са само за депутатите, за които проверките не са задължителни.

За обслужване на системата парламентът ще наеме фирма.

На сайта на Народното събрание е обявена обществена поръчка за извънгаранционно сервизно обслужване и ремонт за 8 рентгенови системи и осем металдетекторни рамки, предназначени за контрол на ръчен багаж, разположени в двете сгради на Народното събрание

Стойността на поръчката е 69 000 лв. без ДДС, а договорът с фирмата, която ще спечели поръчката, ще е за 12 месеца.

Задължително два пъти годишно рентгенови системи и металдетекторни рамки ще бъдат проверявани, а при повреда тя трябва да бъде отстранена до 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Таня

преди 6 години

На депутатите, министрите и прочие въобще не трябва да се плаща за охрана. Не са някакви незаменими, че да трябва да ги пазят. И да стане нещо следващия по списъка и толкова. Сбъркан свят и държава, няма пари за болници, болни, пенсионери , майки и множество бедни българи, но ще плащаме, за да се пазят хора, които не са нещо повече от обикновените граждани.

6

Анонимен

преди 6 години

ама как няма да вземат мерки като знаят каква злоба и ненавист се е акомулирала в народа....народната завист ще ги следва и извън парламента ,защото злбото не остава ненаказано !

5

Анонимен

преди 6 години

Ето тук са парите за пенсии!

fallback