Снимка: БТА
fallback

По указание на министър-председателя Бойко Борисов е подготвена помощ за Република Албания, която е най-сериозно пострадалата страна от интензивните валежи на Балканския полуостров, обясни директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, цитиран от пресцентъра на МВР.

Помощта е на приблизителна стойност около 70 000 лева. Тя е осигурена от резервите на Министерството на земеделието и храните, Министерството на вътрешните работи, както и на Българския червен кръст.

Помощта е в общ обем около 8 тона и съдържа палатки, одеяла, матраци, чаршафи, комплекти за оказване на първа помощ и храни.

Транспортирането ще започне в 8 часа утре. Предвид лошото време и заради стремежа помощта да бъде предоставена възможно най-бързо на пострадалото население, ще бъдат извършени два полета с транспортен самолет "Спартан" на Военновъздушните сили

Главен комисар Николов е благодарил на ВВС за оказаното съдействие при транспортирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

не съм клошар още

преди 6 години

За нашите сме душмани ,за чуждите като богоизбрани

4

Анонимен

преди 6 години

Много бе.

3

Анонимен

преди 6 години

Мрънкачи, това е жест, 70 000 лева са нищо, давате ли сметка какво говорите. Да не ни се налага да чакаме от другаде, а само да помагаме, амин.

fallback