Снимка: БТА
fallback

Една от целите ни е с председателството да променим имиджа на България, познаването за страната ни, да покажем какви са силните ни страни и защо България може и трябва да бъде уважавана, каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова пред БТА.

"Надявам се да докажем, че сме надежден, стабилен и прогнозируем партньор на Европа, заяви министърът. За нас е важно да се утвърдим като лидер на Балканите, да бъдем държавата, която да е движещата сила за просперитета и стабилността и мира в региона", отбеляза тя.

Oще по темата

Четири са основните ни приоритети - бъдещето на Европа и младите хора, Западните Балкани, сигурност и стабилност, дигитална икономика и те ще бъдат представени от министър Павлова на 6 декември за окончателно одобрение от МС, а на 12 декември - в Европейския парламент във формата "председатели на парламентарни комисии". България има подкрепа от страна на Европа за приоритетните области, коментира Павлова.

Тя посочи още, че по време на председателството искаме да покажем културно-историческото наследство, природата, човешкия потенциал, капацитета на младите хора. Това създава предпоставки да популяризираме България като място за инвестиции, за бизнес, за туризъм.

Павлова отбеляза, че по време на председателството в менюто ще бъде представена българската кухня, ще се предлагат българско вино и други български напитки, а български новостартиращи компании пък ще могат да правят изложения в НДК. Ремонтът в НДК ще приключи тази седмица и всичко върви в срок, информира Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

В СИМЕОНОВ ОФИЦИАЛЕН

преди 6 години

В СИМЕОНОВ ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА МИНИСТЕРСИ СЪВЕТ ТЪРСИ ДЖИХАДИСКАТА КОРНЕЛИЯ ТЯ ПЪТ ТЪРСИ 80 % *** В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ЗА ТОВА ЛИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ЗА ДЖИХАДИСТИ И ЗА ***

54

Анонимен

преди 6 години

Таа беше за Уволнение , колко ли неща на колко мъже от ГЕРБ налапала

53

Хм

преди 6 години

Как ще се промени имиджа като вие- политиците не сте направили нищо полезно за народа! Само крадете, замазвате проблемите, лъжете и вместо да се борите с престъпността и корупцията, вие ги подкрепяте!

fallback