Снимка: архив Reuters
fallback

Мнозинството в парламента отказа на БСП да извика за изслушване шефа на Бюрото за контрол над специалните разузнавателни служби Бойко Рашков.

От опозицията още в края на миналата седмица заявиха, че ще настояват той да даде обяснения за публикации от лятото, че се подслушват политици, магистрати и журналисти с цел сплашване.

Oще по темата

Самият Бойко Рашков заяви през август, че в Бюрото за контрол на СРС-тата постъпват ежегодни данни за подслушване на политици, журналисти, магистрати с цел натиск, сплашване, шантаж и репресии.

Според него репликата "не е за по телефона" живее отново в нашите уши" като в основата на това били ДАНС и прокуратурата.

Някои от подслушваните са уведомени и са завели дела, други не знаят, че са "на слушалки", обясни тогава Рашков.

Според зам.-шефа на парламентарната комисия от БСП Славчо Велков изказването на Рашков събудили притеснения за начина на съхранение на записите от СРС, както и за контрола върху тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 6 години

Комунистите прекръстели се на социалисти си мислят , че света се върти около тях. Този да дойде оня да дойде в НС за да си правим пиар . Да ама не .

1

Анонимен

преди 6 години

Повече кракът ми няма да стои в тая страна ...Фашисти, комунизам, капиталисти, националисти ...От всичко има, само хора обаче няма.

fallback