Снимка: Булфото, архив
fallback

Парламентът прие 27 млн. лв. допълнително в бюджета на НЗОК за 2018 г. за медико-диагностична дейност, извънболнична и дентална медицинска помощ.

Предвидените приходи от здравни вноски са в размер на 3, 818 млрд. лв.

Oще по темата

Приходите от трансфери от здравно осигуряване са в размер на 2, 556 млрд. лв. Неданъчните приходи възлизат на 17,5 млн. лв.

Получените трансфери от Министерство на здравеопазването за финансиране на разходите за лекарствени продукти, ваксини и дейности по прилагането им за здравни дейности, както и за дейности за здравно неосигурени лица възлизат на 24 млн. лв.

Шефката на здравната комисия Даниела Дариткова  от ГЕРБ предложи да се включат по още 7 млн. лв. за първична извънболнична помощ и за здравноосигурителни плащания за специализирана извънболнична медицинска помощ, а депутатите одобриха идеята й.

Така перото за здравноосигурителните плащания за първична извънболнична помощ от 207,2 млн. лв. стават 214,2 млн. лв., а тези за специализирана от 222,3 млн. лв. се увеличават на 229,3 млн. лв.

Освен това Народното събрание прие допълнителни средства в размер на 10 млн. лв. за дентална помощ.
Първоначалното предложение бе в размер на 157 млн. лв., а с промените става 167 млн. лв.

По предложение на Дариткова бяха отпуснати още 3 млн. лв. за здравноосигурителни плащания за медико-диагностична дейност.

Така средствата по това перо от 80 млн. лв. стават 83 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Иван Петров

преди 6 години

Здравейте, наскоро открих как лесно да намерим най-ниските цени на лекарствата в аптеките. На страницата https://lekarstva.top само с един-два клика можете да сравните цените на лекарствата в различните аптеки. Изненадващо се оказва, че разликите в цената на един и същи продукт варира от няколко стотинки до повече от 10 лева. Надявам се да съм ви бил полезен!

2

Щерю

преди 6 години

Отидоха 27 млн. за лекарите - не за болните...

1

Щерю

преди 6 години

Отидоха 27 млн. за лекарите - не за болните...

fallback