Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

ДПС за пореден път скочи на "Обединени патриоти", като този път повод бе факелното шествие "Български марш", организирано от ВМРО, по повод 98 години от подписването на Ньойския договор.

Oще по темата

"На 26 ноември 2017 г. с поредица от факелни шествия, организирани от ВМРО и други националистически организации, се афишира напиращият реваншизъм, като този път се използват исторически факти като договори", каза лидерът на движението Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група.

По думите му тези актове са опасен опит за прекрояване на държавните граници и подкопават остро мира в страната, региона и Европа.

От движението настояват президентът, председателят на Народното събрание и премиерът да вземат позиция по случая и да осъдят тези "антидържавни прояви на националистите".

"ДПС остро осъжда тези действия и категорично настоява Народното събрание и правителството да се разграничат от антидържавните прояви на националистите и да потвърдят категоричната позиция на държавата ни, за която основен приоритет е установяването на траен мир в региона и в Европа", продължи Карадайъ.

От движението нападнаха и управляващите от ГЕРБ, че адвокатстват на коалиционния си партньор и така поставят под риск мира в региона.

"Участието на националистите във властта превръщат страната в държава на периферията. Не може да говориш за етнически мир, а после се правиш, че не виждаш как коалиционните партньори рушат държавата и в същото време провокираш напрежението", критикува Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

Участието на ДПС в парламента е срам за България .Докога. Българи съберете се Изгонете врага български , заличете ги завинаги от Българската земя

14

Васо

преди 6 години

Какво толко се плашат от ДПС. Ще повикат малко момчетата, ще пият по бира доволни от това, че са голЕми патриоте и толкоз. Щото армия нямаме да ревизира решенията на този договор, а и да имаме няма как да се случи. Ами да въведат една доброволна военна повинност от 6 месеца па да видим дали ще се отзоват. Не е като да маршируваш с факла по паветата и да се правиш на интересен. Като служех некога София гледах на снимка 23 месеца до полагаем отпуск.

13

Анонимен

преди 6 години

До *** турчин шестакЕдинственото, което вълнува и дпс, и "патриотите" е да се нагнетява напрежение. Само по този начин тези партии могат да оправдаят съществуването си. Като посочат врага и насъскват де_илн_я си електорат.

fallback