Снимка: Булфото, архив
fallback

Светият синод е изправен пред огромна историческа отговорност, като тук не става дума за спазване на едни или други канони. Това заяви евродепутатът от "Обединени патриоти" Ангел Джамбазки в ефира на bTV във връзка с искането на македонската църква да стане "дъщеря" на българската.

Oще по темата

"Историята е показала, че когато политическият интерес налага, каноните се променят", смята той. По думите му става дума за епархии, които са били в диоцеза на Българската православна църква, но са били окупирани от сръбската през 1912 г.

В понеделник ще има мълчаливо бдение пред Светия Синод.

"Призоваваме уважаемите членове на Светия Синод за много мъдрост и внимание към думите. Убеден съм, че в техните дебели книги ще се намери начин", заяви Джамбазки.

Националистът посочи, че се е изказал в европарламента по темата с арестуваните български медици в Сърбия.

"Това е политическа наглост и провокация, те следват същата политика, която вече им донесе една доживотна присъда на Ратко Младич. На Балканите най-войнстващо в момента е православието на сърбите и в негово име се вършат военни престъпления", смята Джамбазки.

По думите му българите в Западните покрайнини са оставени без лекари, като това на практика е етническо прочистване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

ювиги

преди 6 години

аве ей джамбаз кьой кой си ти та говориш от името на дъжавата ни,я марш обратно у факултето,ромале

125

Анонимен

преди 6 години

До Я ,па Я сигурен/на/ли сте че точно така ще стане,че това не е поредният македонистки капан за наивни български глу..ци???Едно е да искаш някой да ти е майка друго е да искаш "***"да не ти държи сметка какви див..тии вършиш а ми се струва че по-точно второто желаят "македонците"а не да сме им майка закрилница!!Да дават там някакъв мъгляв отговор поповете колкото да се успокоят скопските закрилници,че ми намирисва много тая внезапна скопска любов към нас!

124

патриот

преди 6 години

половината синод е агенти на ДС-КГБ. Като знам как Москва и нашите предатели руски слуги създадоха македонска нация не се учудвам да признаят и македонска църква..

fallback