Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Общ преглед
С викове "Бойко, Бойко" бяха посрещнати българският премиер Бойко Борисов и македонският Зоран Заев в Струмица, предаде "24 часа".

Пред дома на армията, където се провежда съвместното заседание на двете правителства, се бяха събрали стотина местни, които аплодираха двамата премиери.

Още по темата
Преди да влязат за съвместното заседание Борисов и Заев поднесоха венци на паметника на загиналия в авиокатастрофа македонски президент Борис Трайковски.

България държи изключително много на осъществяването на коридор номер 8, каза Борисов в началото на съвместното правителствено заседание.

След споразумението, което подписахме на 1 август, се радвам, че с министрите си днес сядаме на една маса. За мен темата Балкани е приоритет и днешната среща е доказателство за развитието на отношенията ни, посочи още той.

Темите, които двата кабинета обсъждат, са свързани с българската подкрепа за европейската интеграция на страните от Западните Балкани, развитието на инфраструктурата и подобряването на свързаността – транспортна, дигитална, телекомуникационна, конкретни проекти за сътрудничество в областта на отбраната, туризма, кадастъра, сътрудничеството при бедствия.

Посещението на българска делегация в Македония започна със среща на четири очи между министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев във Водочкия манастир, който премиерът Заев определя като едно от най-красивите места на родния му град Струмица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар