fallback

ГЕРБ поиска промяна в Конституцията, чрез която да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията. Според политика от СДС Румен Христов обаче, периодът за атакуване на тези сделки вече е отминал.

Oще по темата
"Това, което се случи през социализма, бе престъпление срещу човечеството. Що се отнася до приватизацията – тя беше неизбежна и трябваше да се случи. Няма как да сме член на ЕС, ако нямаме действаща и утвърдена пазарна икономика. Но можеше да се случи и по по-добър начин. Приватизацията нямаше алтернатива!", заяви политикът.

В студиото на "Денят ON AIR" Христов отбеляза, че това, което най-силно го притеснява, е преразглеждането на приватизационните сделки, тъй като се разклащала стабилността на частната собственост.

"Това ще разколебае външните инвеститори, които така и така са малко. Ако те купят днес предприятие, след 10 години някой може да им го отнеме. Частната собственост е свещена и неприкосновена!", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Темата на разговора обхвана и подготвяното от ДСБ и "Да, България" политическо обединение вдясно.

"Обединението вдясно няма алтернатива. Въпросът е по какъв път ще стигнем до това обединение. Официални разговори не се водят, но отправихме писмо към ДСБ. За СДС добрият вариант е дясното да се обедини на идейна основа. Нашите избиратели са ни основателно ядосани", разясни Христов.

Той призна още, че дясното е направило голяма грешка в разцеплението си на междуличностна основа. И подчерта, че дейността на сегашния парламент е много, много по-изоставаща от 43-я, тъй като нито законодателната инициатива е на ниво, нито законите подавани от МС са интензивни.

Още от разговора с Румен Христов вижте във видеото на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

anonymous

преди 6 години

Иван Костов, Меглена Кунева и Петър Москов кога ще ги видим в затвора?Кога?Има ли прокуратура в тая държава?Цацаров къде спи?

13

анонимен

преди 6 години

СДС , ДСБ и реформатори - изтекоха в канализацията на историята.Приватизацията беше престъпна, един вид разграбване на държавни активи на безценица!Идеолозите, изпълнителите на приватизацията-рано или късно в затвора!

12

Пророкът Гочо

преди 6 години

"Ако те купят днес предприятие, след 10 години някой може да им го отнеме."Аз не виждам кой ще отнеме на читав инвеститор предприятие, което той си е закупил със собствени средства, освен ако Разбойко не реши, че го иска, а тогава спасение няма - то затова и външните инвеститори избягаха от БГ.Друг е въпросът,че другарите като Банев, дето нарязаха за скрап работещи предприятия,все още притежават земята им и я продават на безбожни цени, които пъдят потенциалните чужди вложители.

fallback