Снимка: Булфото, архив
fallback

БСП поиска да се стимулират младите над 18 години да се интересуват от култура. За да се случи това от левицата внесоха законови промени в деловодството на НС, малко след като в шефския стол на парламента седна Цвета Караянчева.

Oще по темата

Социалистите предлагат да се създаде електронна културна карта, с която всеки желаещ да може да посещава музикални, театрална събития, цирк, музеи и да купува книги. Идеята е документът да се зарежда за една година срещу най-малко 200 лева.

Вносителите искат това да бъде записано в Закона за закрила и развитие на културата.

Размерът на картата ще се определя всяка година от правителството, а разходите за нея ще идват от бюджета на Министерството на културата.

Социалисте настояват промените в закона да влязат в сила от 1 януари 2019 г.

Вносителите обясняват, че такъв модел е приложен и в други страни, а целта му е да стимулира развитието на българското изкуство, както и да му окаже подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Снощи написах

преди 6 години

коментар като този по-долу (11) за пенсионерите, но ми сложиха бан, защото под друга статия изразих мнение какъв може да е бил етносът на онези четири деца, от които са се отказали американските осиновители.Изразих също така мнение, че нашенските служби трябва да имат предвид и да обясняват на кандидат-осиновителите, че на 12-14 г. юношите от този етнос вече не осмислят себе си като деца, а като лица, встъпващи в брачна възраст.Нито една обидна или неприлична дума не употребих, но ме баннаха!

11

А пенсионерите?

преди 6 години

Поне интелигентната част от тях цял живот е купувала и чела книги, ходила е на концерти, театри и опера, а днес това за средностатистическия пенсионер са екстри, които може да си позволи много рядко. Има хора, които с години не са стъпвали в театрална или концертна зала, нито са си купувал книга, защото не могат да си го позволят. А на тях тези културни преживявания наистина им липсват! Тези хора биха пълнили залите и изпразвали рафтовете на книжарниците!Снощи написах това, но ми сложиха бан,

10

азбе

преди 6 години

Опростачването може да бъде озъптено само с "окултуряване" - макар и това да зависи от волята на всеки индивид. Тези 200 лв. годишно, означават 55 ст.на ден, с които не можеш да си купиш дъвка дори! А обучението, възпитанието, културата на поколенията българи колко да струват???

fallback