Снимка: архив "Булфото"
fallback

Депутатите решават дали да оставят шефа си Димитър Главчев начело на Народното събрание.

Първа точка в дневния им ред за днес е поисканата от опозицията оставка на парламентарния началник.

БСП и ДПС настояват Главчев да освободи председателското място заради скандала отпреди дни, когато той изгони лидерът на БСП Корнелия Нинова. След това социалистите и ДПС напуснаха залата и обявиха бойкот на заседанията.

Oще по темата

БСП съобщи, че ще влезе в пленарна зала само за три заседания – дебатът по оставката на Главчев, разглеждането на бюджета и обсъждането на вота на недоверие срещу кабинета.

Мнозинството в парламента обяви подкрепата си за шефа на Народното събрание. За него се очаква да гласуват и депутатите от "Воля". Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче призна, че Главчев си е изпуснал нервите с изгонването на Нинова и не е успял да устои на провокацията на социалистите.

Това е второто искане на оставката на шефа на сегашното Народно събрание. При предишното гласуване Главчев оцеля само с 4 гласа "за".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

13

преди 6 години

КАКВОТО И ДА СТАНЕ СЕГА- АЗ СЪМ ДОВОЛНА, ЧЕ СЕ НАМЕРИ 1 МЪЖ - ДА И ЗАТВОРИ УСТАТА НА ТАЗИ ДИВАЧКА, С ПРЕТЕНЦИИ - БЕЗ ПОКРИТИЕ!!! ЕВАЛА НА ГЛАВЧЕВ - 10 ПЪТИ СИ ПУСКАХ ЗАПИСА И СЕ КЕФИХ МАКСИМАЛНО!!!МЪЖКА ПОСТЪПКА!

17

Анонимен

преди 6 години

Вън!

16

123

преди 6 години

Ша го подкрепят Шото зае ;ли се после кой ще влезе ой то и Марешки е от същото котило - ***

fallback