Снимка: БТА, архив

Зам.-председателката на Народното събрание Цвета Караянчева видя търсене на скандал в искането на опозицията за оставката на Димитър Главчев. Според нея БСП прави всичко това, за да не се коментират добрите неща, които прави правителството.

Още по темата

"Те се хранят от скандали и ги провокират, за да не може да се види добрият доклад, който получихме от Европа, за да не може да се говори за коледните добавки за пенсионерите", обясни Караянчева.

Тя настоя, че парламентът ще работи и ще има кворум, въпреки че социалистите обявиха, че няма да влизат в зала до оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

"Ние ще продължим да работим. Не ни притеснява това, което се случи. Ние ще имаме кворум, седим твърдо зад г-н Главчев", категорична бе Караянчева.

По повод на това, че социалистите ще са в изборните си райони за разговори с гражданите, докато отсъстват от работа в Народното събрание, Караянчева коментира: "Нека да отиват по градовете, но как ще обяснят изказването на г-н Христов за онези 80%?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase