Снимка: архив "Булфото"
fallback

ГЕРБ не се притесняват да бъде искана оставката на парламентарния шеф Димитър Главчев. Те дори настояват социалистите да побързат с инициативата си, за да се възстанови нормалната среда за работа в парламента.

Напрежението в Народното събрание ескалира вчера след като шефът му Димитър Главчев изгони лидерката на БСП Корнелия Нинова от пленарното заседание.

Решението му бе провокирано от изказване на опозиционната шефка, в което тя напомни думите на Бойко Борисов, че депутатите са безделници.

Oще по темата

След изгонването на Нинова червените започнаха да събират подписи за оставката на Димитър Главчев, а ДПС обяви, че ще ги подкрепи.

Това ще е второто искане за отстраняването на Главчев. При първото той оцеля само с 4 гласа "за".

"Нямаме никакви притеснения да бъде поискана оставката на Димитър Главчев”, каза днес шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова тв. Той обясни, че партиите от парламентарното мнозинство ще подкрепят шефа на Народното събрание.

"Да го направят по-бързо, за да може после да вървим към подобряване на средата за работа и да гледаме законодателството, за което сме избрани", каза още Цветанов.

Зам.-шефът на ГЕРБ защити председателя на парламента и решението му: "На никой не му е позволено да обижда парламентарна група или министър-председателя".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

u4en

преди 6 години

БРАВО ! Все повече ми харесва Ц.Ц. - коректен ..уважаван в ЕС...отличен ръководител ! Ц.Ц. е следващият мин -председател - когато Б.Б. стане Президент !

14

Анонимен

преди 6 години

Безделници, време е да поработите! Сега, без дразнители, да видим колко ще свършите!

13

qwer

преди 6 години

Г-да, защо се сърдите на този измамник ? Кой го избра, кой допусна това разделение на българинът ? Кой ходи на избори за да направи вече 28 г. най-грешният избор ? Кой не разбра 28 г., че в България има само една партия - БКП от която се появиха клонингите ГЕРБ, БСП,Атака, ДПС, разни патриотични крадливи формации и за каквито други партии се сетите ? Кой не може и не знае как да протестира, а само мрънка и чака ? Кой така в чакане някой да му помогне прекара 500 г. в робство - ОВЦАТА нали ?

fallback