Снимка: Олег Попов/Dnes.bg
fallback

Премиерът Бойко Борисов изпрати телеграма до министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас, в която изразява съболезнования от името на правителството и лично от свое име по повод трагедията, сполетяла страната в следствие на наводненията през последните дни.

Oще по темата

"С тревога и болка приехме вестта за бедствието, връхлетяло приятелския гръцки народ и довело до човешки жертви и тежки материални щети. Изразяваме най-дълбоко съчувствие към близките на загиналите и към всички, пострадали от наводненията", пише премиерът.

"Уверявам Ви, че може да разчитате на готовността на българското правителство за оказване на неотложна помощ в случай на необходимост", посочва в телеграмата си Борисов.

Както Dnes.bg съобщи, в южната ни съседка е обявен тридневен траур след библейските наводнения в покрайнините на столицата Атина, които взеха 15 жертви. Други 21 души са тежко пострадали и настанени в болница.

Тежка нощ под звездите изкараха жителите на пострадалите райони Мандра, Неа Перамос и Мегара, разположени в близост до столицата Атина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Проблемът е, че не искате оставката на разпасаната мутраа му се смеете.

8

Анонимен

преди 6 години

Нашите райони в Южните покрайнини не са пострадали.

7

Анонимен

преди 6 години

А за бедствието в бургаско нещо да кажеш?Хората загубиха домовете си,покъщнината си,животните,а някои и живота си без да бъдат виновни,а ти им подхвърли по триста лева,които дори за една печка или пералня не стигат.Ципрас ще обезщети своите,а на всички ще даде по 1000 евро,но ти,ТИ само плямпаш,а нищо не правиш за хората.

fallback