Снимка: БНР

БСП водели държавата до фалит, а ГЕРБ до просперитет. Това беше основният извод от декларация от името на депутатите на Бойко Борисов за 10 ноември, прочетена от Спас Гърневски.

"Днес се навършват 28 години от историческото превъплъщение на БКП в социалистическа, от основното й идеологическо клише - против фашизма и капитализма, когато пребоядисаните комунисти се обвиха за антифашисти", посочи той.

Гърневски припомни, че към таза дата вече е бил обявен фалитът на държавата, а огромни суми са били изнесени извън страната с външнотърговските ни дружества.

"След това дойде периодът на червените куфарчета, правителството "Беров" ще се запомни като правителството на мафията, а ако днес се види списъкът на кредитните милионери, ще стане ясно, че всички са или от бившата номенклатура, или агенти на ДС, над 90 на сто от днешните едри капиталисти са наследници на бившите борци против фашизма и комунизма", отсече той.

Гърневски допълни, че когато БСП и ДПС управляват - държавата фалира.

"ГЕРБ наследи една съсипана държава, а сега правителството ще изпълни всички обещания, които даде и като направи това няма как след правителство 1, 2 и 3 няма как да не последва 4, 5 и 6", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase