Кирил Ананиев. Снимка: архив, БулФото
fallback

Правителството предлага зам.-министъра на финансите Кирил Ананиев за министър на здравеопазването.

Oще по темата
Проекторешението за персонални промени в Министерския съвет е внесено от кабинета в деловодството на Народното събрание днес.

С него премиерът Бойко Борисов предлага на парламента да бъде освободен проф. Николай Петров от поста министър на здравеопазването във връзка с подадената от него оставка и на негово място да бъде избран Кирил Ананиев.

Поводът за оставката на проф. Петров беше излъчен репортаж за обществени поръчки във Военномедицинска академия по времето, когато той е бил началник на болницата.

Освен зам.-министър на финансите, Кирил Ананиев е и председател на Надзорния съвет на Здравната каса, като тази длъжност е заемал неколкократно през годините.

Ананиев е заместник-министър на финансите при три последователни правителства в периода 1998-2009 г. В последното служебно правителство с премиер проф. Огнян Герджиков той беше министър на финансите.

Очаква се рокадата в здравното министерство да бъде гласувана утре от депутатите.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 6 години

Назначаването на Ананиев за здравен министър е абсолютна глупост и това показва пълната немощ и липса на способни хора сред сегашните управляващи - тотална щета, един читав доктор не намериха за министър!!!К. Ананиев повече от 20 години прави бюджета на България и вижте докъде сме стигнали в държавата - ПЪЛНА РАЗРУХА!Сега този същият К. Ананиев ще прави здравеопазването - знаете какво да очаквате, като гледате каква работа е свършил с бюджетите!

36

Do 36

преди 6 години

Ai na bas che iskash bez pari zdrave, ama daje i samo sreden prast niama da poluchish bez pari...Otivai v bnb ili v amerikanskata targovska ban da iskash stoki i uslugi bez pari...pa setne se jalvai v amerikanskoto posolstvo...ili na armenskia pop...

35

муспи

преди 6 години

Ако търсите министър за каквото и да е - Ицо Стоичкоф сега е свободен агент! Но не искате интелектуалец в Министерския Съвет, изпитвате силен дискомфорт на малоценност.

fallback