Снимка: Булфото, архив
fallback

ДПС тръгна на курс към смяна на властта. На първото си заседание след парламентарните избори централният съвет на Движението си постави за цел – "с всички средства да води политика за демонтаж на коалицията с националистическите партии". С това на практика от ДПС обявиха и че ще подкрепят инициирания от БСП вот на недоверие срещу правителството.

Oще по темата

"В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция с БСП, нито с ДПС. На Конгреса на ГЕРБ на 26-ти ноември ще се вземе решение да не се прави такава коалиция, докато аз съм председател на партията", заяви премиерът Бойко Борисов ден след заканата от ДПС за искане за вот на недоверие към управляващите.

Според Рамадан Аталай от ДПС обаче след като малкият коалиционен партньор е Обединени патриотие, управлението не може да е добро.

"Абревиатурата на ГЕРБ беше "Граждани за европейско развитие на България". Какво европейско виждате в това правителство, в което участват хора, които не приемат европейските лидери? Но коя от партиите, които са се хванали с ГЕРБ, са видели развитие?", попита той пред Нова телевизия.

"Ще работим за промяна и на изказа, и на действията на това правителство", закани се Аталай.

Според него голяма част от депутатите от ГЕРБ не възприемат вицето на Борисов Валери Симеонов.

"Борисов, ако смята да ползва Обединени патриоти да вадят горещите картофи или те да казват това, което смята ГЕРБ за БСП или за ДПС, това не е правилна политика", смята още Аталай.

А за почетния председател на ДПС Ахмед Доган Аталай обясни, че е в перфектно здраве и така опроверга информацията, че е имал неприятности.

"Ахмед Доган е един демократ и никога не е действал еднолично. ДПС винаги е взимала решенията колективно. Той винаги е участвал в Председателския съвет", коментира още Рамадан Аталай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Пчелна идилия

преди 6 години

Откакто бат Бойко взе" хлеба и салама, масълцето и меда", обръчите на бъчвите/фирмите/ на бат Меди се пръснаха и поизтече доста голямо количество от там, каквото беше посъбрано като " медец ". По разбитите селските районни пчелини на бат Медко, прашеца е изключително малко и вече не може да си храни пчелните семейства в кошарите. Пчеларя бай Ердоган си направи ново пчелно семейство с друг търтей бай Местан.

12

НЯМА ВЕЧНИ НЕЩА

преди 6 години

СПРАТ ЛИ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА (2020г.) И ГЕРБ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ.ТЯХ САПО КОРУПЦИЯТА И КРАЖБИТЕ ГИ КРЕПЯТ, ТЕ СА СПОЙКАТА.

11

Анонимен

преди 6 години

ДПС КАТО РЕШИ ДА СВАЛЯ ПРАВИТЕЛСТВО, ПРАВИ ГО, НЯМА ПРОШКА.ИСТОРИЯТА НИ ПОМНИ НЯКОЛКО ТАКИВА СЛУЧАЯ.И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СИ ОТИДЕ НЕСЪМНЕНО.ЖАЛКО САМО ЗА ПАТРИОТИТЕ, ЧЕ МАЛКО НАГРАБИХА ГОРКИТЕ.

fallback