Снимка: МС
fallback

4,3 млн. лева са нужни за цялостното възстановяване на инфраструктурата в община Бургас, която пострада при наводненията. Това каза премиерът Бойко Борисов след инспекцията на разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг и обхода на Ахелой.

Oще по темата

Той уточни, че  първите 1 млн. лева, които държавата отпусна, са били само за началните неотложни почистващи действия.

"Трябва да благодарим за работата и на Червения кръст, и на фирмите, и на доста доброволци, и на армията, и на пожарната. Надали всички гардероби и дивани ще могат да се възстановят, но инфраструктурата ще се оправи изцяло“, каза още той, цитиран от "Фокус".

Борисов уточни, че с 1,5 млн. лв. от тези средства ще се изгради и движението около бургаския кв. „Меден рудник“ с цел по този начин да се освободи тежкият трафик в квартала.

"Проблемът на кметовете е, че много трудно се оправят с парите и даренията. Правят се списъци, за да може те да отидат там, където трябва. Иначе помощта от 325 лв., които са по закон от социалните, вече са изплатени“, каза премиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Зиги

преди 6 години

Омразни ми бесепари, ами и един млрд. да беше отпуснал Борисов или да беше ги преселил в Калифорния, пак щяхте да злобеете в сайтовете.Може би там където има хора от БСП , ще пооткраднат от парите и даренията ,но никога не могат да достигнат нивото на кражбите в Русия !

11

azbeaz

преди 6 години

На бат Бойко и компания стратегията. За някви дреболии трябват мн. пари! Отпускаме и усвоявайте! Разбира се фирми на бако на свако, на някой друг близък. И само за почистване на това, за проучване на онова. Накрая имаме усвоени от ЕС нз колко МИЛИАРДА а ,,видимите,, резултати - 100на км път и няколко площадки!

10

Анонимен

преди 6 години

ПАК ЗА ТЯХ ДА ГЛАСУВАТЕ ВАШТА И НА комшията ВИ *** *** ТА МАЛО-ПРОСТАЦИ

fallback