Снимка: архив, Булфото

БСП предлага държавата да издава "културен чек" от 200 лв. на всеки българин, навършил пълнолетие, който той да използва за посещение на театри, музеи и др.

Още по темата
"С това целим да помогнем на хората на културата, които са в изключително трудно положение и да възпитаваме у младите отношение към българската култура, музика, изкуство", разясни лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която се срещна с културни дейци в парламента по повод Деня на будителите.

На срещата е бил представен и законопроектът на БСП, в който се предлага определен процент от програмите на БНТ и БНР да бъде с българска културна продукция, както и предложенията на социалистите за бюджета за догодина, сред които 1% от БВП да се отделя за култура.

Според певицата Мариана Попова, това е първата стъпка към голямата идея, за която говорят всички музиканти – повече българска музика в ефира на телевизиите и радиата у нас.

По повод днешния протест на учени от БАН Нинова каза, че от БСП ги подкрепят и ще внесат съответните предложения в бюджета за догодина. Днес следобед пък социалисти ще посетят Академията, където се очаква и президентът Румен Радев.

Заради празника Нинова отклони за утре въпросите, свързани с готвения от социалистите вот на недоверие към правителството за корупцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase