Снимка: БТА, архив
fallback

Проф. Николай Петров е подал оставка като здравен министър лично пред премиера Бойко Борисов на среща на "четири" очи. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти в МС след редовното заседание на кабинета, което тази седмица е в понеделник. 

Oще по темата
В коридора на правителствената сграда пък професорът заявил пред Горанов: "Няма да допусна по никакъв начин да бъде опетнено името ми, 60 години се боря за това име".

Финансовият министър каза още, че смята проф. Петров за много достоен български офицер, а подадената от него оставка за морален акт.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов прие оставката на здравния министър. Тя идва след излъчен репортаж за обществени поръчки, осъществени докато проф. Петров беше шеф на ВМА, които са спечелени от мъжа до дъщеря му.

По случая не е сезирана Държавната финансова инспекция. Това, с което разполагаме, е одитен доклад от вътрешния одит на Министерството на отбраната от март 2017 година. Ще се запознаем още веднъж с този одитен доклад, за да видим дали има някакви закононарушения, уточни Владислав Горанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Анонимен

преди 6 години

То вече е опетнено името, ама хайде сега някакво петно срещу 1 мил лева в джоба, голяма работа

112

Анонимен

преди 6 години

Българският дванадесетопръсник - най-дългия в Света!

111

Визьор

преди 6 години

До АнонименАко имаш дядо или баща, член На БКП, си достоен за "генерал"!

fallback