Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Определено има израстване във визията на изпълнителната власт в това как трябва да изглежда един държавен бюджет и неговата преразпределителна функция към социалните дейности, но все още има редица сектори, които са недофинансирани", коментира икономическият анализатор на КНСБ Любослав Костов в студиото на "България сутрин".

Той заяви, че на 27 октомври ще се проведе протест на КНСБ. Недоволството на синдикалистите е към Бюджет 2018. Основно шествието ще е насочено към доходите и няма да има други искания или политически привкус.

"Знаете ли, че има професори в Селскостопанска академия на основна заплата от 800 лв.?", отсече синдикалистът пред Bulgaria ON AIR.

Костов смята, че ще има растеж в икономиката, но по думите му реформите се правят на парче. "Трябва да се направи дългосрочна стратегия за развитие", твърди той.

"Ние оценяваме това, което правителството дава тази година, но твърдим, че то е крайно недостатъчно и липсва дългосрочна визия за развитие на социалната сфера в България", коментира Бюджет 2018 икономистът.

С този протест синдикалистите изразяват гражданската си позиция. Според Костов КНСБ е задължено да се съгласи с мнението на членовете си, които са изразили готовност за протест. По първоначални данни на шествието ще има около 7-8 хил. души.

"Реформите имат технически характер, правят се на парче. Липсва ясна визия за борба с демографската криза, за дългосрочното развитие на социалната сфера. Искаме и ясен регламент как се определя цена на труда в България", категоричен е Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

А пенсиите?

12

риторично

преди 6 години

Протест, протест, ама на тоя протест няма да излязат ни учители, ни лекари, ни инженери, щото на тях им ОБЕЩАХА увеличения. Ще излязат само бачкатори, ако чорбаджията ги пусне. Щото за бачкатора- 50лв отгоре. За някои това са джобни пари за деня, за други- увеличение за МЕСЕЦА. Да ги харчи ли, в рамка ли да си ги сложи, или да ги внесе на влог, та после да пишат статии, че българина забогатял и имал много пари в банката.

11

сминдух енд чесън

преди 6 години

Посланието от държавата е следното,тези ,които наричате чорбаджии ги напълнихме с пари те съответно вече благодариха ,сега се опитайте да изкрънкате нещо от тях.

fallback