Снимка: архив "Булфото"
fallback

Дъждът излезе най-големият враг на държавата. Това констатира в коментар на ситуацията в страната днес Слави Трифонов.

"Падне дъжд – станат големите задръствания. Падне дъжд – наводни метрото. Падне дъжд – прокапе Ларгото. Падне дъжд – намокри оборудването за АЕЦ "Белене" и ръждяса.  Падне дъжд – зейне дупка 2 на 5 метра под оградата с Турция. И най-зловещото – падне дъжд – загинат хора! Все едно сме тропическа държава и това е тайфун!" пише водещият в профила си във Facebook.

И допълва: "Бесен съм! Не, яростен съм!"

Според Трифонов не можем да се справим с елементарни проблеми.  "И обвиняваме природата заради нашата неспособност да си избираме политици и заради това, че като общност дори, не можем да се справим с един есенен дъжд", допълва той.

"Извод: Дъждът – най-големият враг на държавата", завършва телевизионният водещ.

Най-малко четири жертви взеха днешните порои в Бургаско. Има евакуирани хора и хора, които се издирват. Премиерът разпореди на вътрешния министър Валентин Радев, на министъра на регионалното развитие Николай Нанков и на екоминистъра Нено Димов да посетят пострадалите райони.

По-рано и соцлидерката Корнелия Нинова съобщи, че партията й ще изпрати свои сътрудници, за да установят от каква помощ имат хората в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

ПЕНКО

преди 6 години

ДЪРЖАВАТА Е ОРГАНИЗИРАН РЕПРЕСИВЕН ОРГАН -ТОВА Е ФУНКЦИЯТА И -НИЩО ДРУГО! НАРУШАВАШ ЗАКОНИТЕ ПРИЕТИ ОТ ОБШНОСТТА ТИ И ТИ НАЛАГАТ ПРЕДВИДЕНИТЕ /ОТ СЪНАРОДНИЦИТЕ ТИ/ САНКЦИИ -ПРИСЪДА!!! КАКВО ЗНАЧИ СПОРАЗУМЯВАНЕ НА СЪДЛЬОТО/НЕИЗБРАН ОТ НИКОГО/ С ПРЕСТЪПНИКА- БЕЗ УЧАСТИЕ НА ПОТАРПЕВШИЯ !!! НЕ МЕ МОТИВИРАХА ,НО АКО ГО НАПРАВЯТ ,ЩЕ УБИВАМ ,УБИВАМ СЪДЛЬОВЦИ "НА КИЛОГРАМ !!! ЗАЩО НЕ МОЖЕМ ДА ВЪВЕДЕМ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НА САЩ ??? ЕХ КАК МИ СЕ УБИВА НЕРОДЕНИ А ИЗСРАНИ ГАДОВЕ !!!

82

1

преди 6 години

За дъжда Слави не позна,вълната пречи.

81

Г-да Дипутати!

преди 6 години

Съболезнования към близките на починалите,или по-скоро убитите!Да..., убити, поради бездействието, беззаконието и арогантността на управляващите, независимо от партийната принадлежност.- Късат се стени, язовирите преливат - част от тях са дадени на частници.Уважаеми господа депутати, днес Вие с корупционните си Закони убихте хора.Язовирите и водите са част от националната сигурност. Как продадохте ноември 2010 77% дял на Веолия?! Давате водна инфраструктура на частна ф-***?Срам и позор за БГ

fallback