Снимка: архив, Булфото

"Не приемам приказки за стачки и бунтове, армията не е детска градина и никой нито в авиацията, нито в другите видове въоръжени сили не си е помислил за подобно действие. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод тренировъчните полети на авиобаза "Граф Игнатиево", предаде "Фокус".

Още по темата

"Беше ни зададен въпрос от командира на авиобазата за двигателите, които са доставени. Има договор, който е сключен от предишното ръководство на министерството. В него са описани изискванията към тези двигатели. Ние не можем да нарушим този договор, не можем да подписваме допълнителни споразумения или протоколи.

Искаме договорът да се спази – да се спази точно, защото основната наша грижа е животът на летците", допълни министър Каракачанов. "Не можем да рискуваме да приемем едни двигатели без всичко по договора да е изпълнено точно и след което да се случи нещо непоправимо. Грижата за човешкия живот е на първо място и човекът е най-голямата ценност в армията“, подчерта той.

"В тези 6 месеца аз като министър и правителството, в което участвам се опитваме да решим проблемите на армията в трите вида въоръжени сили. Заделени са 100 млн. лв. за увеличаване на заплатите на военнослужещите, заплати, които не са вдигани от 2013 година. Нашият стремеж е да мотивираме личния състав и чрез достойно заплащане и условия на труд, и чрез нова техника, на която да получават умения и да се повишават отбранителните способности на Българската армия", заяви министър Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase