Снимка: БНТ
fallback

Корупцията не бива да се лекува. Нужно е да лекуваме обществото и държавата от корупцията. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева пред БНТ.

По думите й, това се постига с воля, правила и спазване на правилата. Цачева заяви, че до края на тази година антикорупционният закон ще бъде приет в парламента.

"Онова, което ме притеснява, че още от сега има едно провокирано от политиците мнение, че какъвто и закон да се приеме – няма да се преборим с корупцията. Аз съм убедена в обратното", подчерта тя.

На въпрос кое е толкова страшното в това президентът на България да назначава шефа на бъдещия антикорупционен орган, Цецка Цачева каза: "Разделението на политиците и до голяма степен успехът в противодействието и борбата с корупцията зависи от общата воля. Никога еднопартиен орган, какъвто се очертава алтернативният законопроект на нашите опоненти, не би могъл да се справи с подобно нещо. Обратно – той би се използвал за политическа репресия.

Не взимам повод от реплики, които са прескачали като искри помежду ни в дебати в различни студия, между привържениците и защитниците на отделните законопроекти, но дори когато под формата на афект се изпусне реплика от типа на „ако нашият закон бъде приет, всички тези факти (те не са факти, а просто голи твърдения понякога) биха се превърнали в инструмент за репресия. Това е много опасно и аз съм изключително впечатлена, че представителите на гражданското общество, политолози, социолози отчитат този аргумент в противодействието и битката с корупцията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

болестта на рабфака

преди 6 години

държавата , това е една територия от хиляди квадратни километри, обградена от непрекъсната линия- граница. Това си ни е Държавата! друго си нямаме.А къде е обществото?Извън държавата ли, във въздуха ли или под водата? кеде се намира общесството за което Цачева мели? тя самата какво е? парче земя или парче от общаеството е тя?. самата тя болна ли е от корупцията или за сега само понакашля, горката.ЦЦ винаги е приличала на Сузи Куатро, и най вече на кватрото, кватророто на мисълта й.

97

Анонимен

преди 6 години

Това значи че просто трябва да ви изхвърлиме от БЪЛГАРИЯ !!

96

дрън дрън

преди 6 години

Леля Тетка е права само болно общество като нашето може да търпи такива продажни политици

fallback