Снимка: Булфото
fallback

След Brexit и референдума в Каталуния има риск за ЕС от ефекта на доминото, предупреди бившият премиер Иван Кастов.

По думите му шансовете за разпадане на ЕС са 50%.

"Това е много сериозен процент. Става много осезаемо разграничението на страните на такива от ядрото и периферията, в която безспорно сме ние, и то в крайния ъгъл на периферията", подчерта Костов.

Бившият премиер коментира и войната между институциите, която ескалира в последните дни.

"Не знаем какво точно става зад кадър в този конфликт между институциите, виждаме само външната страна. Съдим за позициите им от медийните изяви на Борисов и Радев", посочи той пред Нова тв.

По думите на Костов ако този конфликт не бъде преодолян преди председателството ни на ЕС, ще "докажем тезата на Кремъл, че България не е за Европейския съюз, а е част от руския свят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

emiliaaaa

преди 6 години

До АнонименКОСТОВ СЕ ОБЛАЖИ И ОСИГУРИ ПРА=-ПРА ВНУЦИТЕ СИ КРАДЕЦ И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ

171

Helleborus

преди 6 години

Народ, в който хората непрестанно се обиждат един друг и са на косъм да се сбият, при това заради манипулаторите си, са вече овладяни. При най-малкото движение някой ще скочи. Това е манталитета на нискокултурните общества. Цялата тази агресия, която показвате един към друг, срива България. Всеки ще може да ни манипулира и да ни води като кукли на конци. Ти ще мразиш брата си, а ще вярваш на кукловодаа си. Ожесточаването между сънародници е предшественик на унижението и завладяването на народа.

170

Helleborus

преди 6 години

Една от причините българският народ да бъде защитен от конфликти, каквито виждаме по света, беше, че хората са миролюбиви. Затова никакви опити да се направят размирици не успяха, а чрез размирици задкулисията си плетат кошниците. Като гледах новините от света, все се чудех, как може да са толкова прости хората, че да се нахвърлят толкова дивашки един на друг, сънародници. Като чета коментарите и тук скоро може да има размирици, троловете, политиците, медиите насъскаха хората, брат против брата.

fallback