Снимка: Булфото, архив

500 хил. лв. ще изплати Министерският съвет на министри от второто правителство на Бойко Борисов и служебния кабинет на Огнян Герджиков. Това ще са обезщетения за неползвани отпуски при освобождаването им от постовете.

В сряда правителството одобри допълнителните половин милион лева разходи по бюджета на МС. В тази сума влизат и обезщетенията на сменените на два пъти през годината областни управители - отново за неползвани отпуски. При поемането на властта от служебния кабинет на Огнян Герджиков бяха сменени почти всички областни. Назначените от служебния кабинет пък бяха уволнени при встъпването в длъжност на третото правителство на Бойко Борисов.

125 хил. лв. за обезщетения за неползвани отпуски бяха дадени и на Комисията за защита от дискриминация, чийто състав бе сменен преди месец. Сумата е за обезщетения на старите комисари, уточнява "24 часа".

500 хил. лв., за да назначи нови служители, получи пък държавната агенция “Електронно управление”. Агенцията вече е обявила конкурси за заемането на свободните длъжности, обясниха от правителствената пресслужба. 230 хил. лв. за назначаването на висококвалифициран персонал бяха дадени и на Комисията за защита на конкуренцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase