Снимка: Булфото

Моделът ГЕРБ не падна, но се пропука. Така соцдепутатът Елена Йончева, заради чийто изказвания се стигна до скандала "Кумгейт", коментира отказа на мнозинството в парламента да приеме оставката на Делян Добрев от ГЕРБ.

Според нея обаче е видно, че тя не е палачът на Делян Добрев и политическият му убиец, каквито обвинения се чуха от ГЕРБ, защото явно възходът му продължава.

Още по темата

"Те не са свикнали много – много да им се ровят в далаверите, но това дори не е далавера, а една феодална структура, в тази община вече дори няма конкурси, хората не отиват на конкурси, защото знаят, че всичко е предрешено, няма усещане за добро и зло, като станах депутат се срамувах да ходя там, защото ме питаха какво правите вие, дори и опозицията, тук е мракобесие, терор", призна тя.

Според нея явно структурите на ГЕРБ са били много мобилизирани в подкрепа на Добрев, защото "ако един човек от тяхната структура падне, може и другите да паднат", така че това е била подкрепата на шайката, макар че оставката на Добрев е била поискана от премиера Бойко Борисов.

Йончева отсече, че не се притеснява от заканата на Делян Добрев, че ще я даде под съд за клевета, защото и преди е била заплашвана с Темида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase