Снимка: Олег Попов, архив Dnes.bg
fallback

Парламентът работи рекордно кратко време през тази седмица, което разгневи опозицията. Зам.-шефката на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ обаче не видя никакъв проблем в съкратените заседания на законодателния орган.

"Трябва да правим качествено законодателство, а не да бързаме и да пришпорваме нещата", отсече тя, макар че в сряда народните избраници работиха два часа, а вчера още по-малко – час и половина.

Очаквано това стана повод от левицата отново да обвинят управляващите, че нарочно не включват техните предложения в програмата си, за да не видят бял свят.

Oще по темата

Караянчева отрече това да е вярно.

"Относно законопроектите на БСП мога да кажа, че всички са разпределени и очакват становища от министерствата", настоя тя и призова социалистите да прочетат правилника на Народното събрание, според който председателят преразпределя веднага законопроектите в рамките на 24 часа, след постъпването им в деловодството.

По думите й няма нито един законопроект, който не е разпределен към комисиите.

"Другата седмица ще има достатъчно законопроекти, но това е процес и трябва да бъде спазван", обясни зам.-шефката на парламента.

Червеният Антон Кутев пък се възмути от краткия работен ден на депутатите: "Искам много по-добра организация на парламента, за да не се стига до сривове като през тази седмица, защото ние имахме работа за един ден, но умишлено беше разсрочена за три, за да не се обяви, че не работи Народното събрание, а пък то работи по 17 минути, по час на ден, което е недопустимо".

Той заподозря мнозинството, че бяга от трудностите и като пример за това посочи закона за възрастните хора, внесен от БСП преди месеци, който продължава да отлежава.

Според Кутев законът не се включва в дневния ред на депутатите, защото мнозинството знае, че е проблематичен и ще срещне съпротива и заради опитва да го бави колкото е възможно по-дълго.

"Не им се среща с неприятна материя, иначе ако искат да го приемат, досега да са го минали", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

teo

преди 6 години

Крайно време е да се вдигнат заплатите на депутатите, за да започнат да работят! На първо време заплатите им да станат 10 хиляди евро, като до края на мандата да достигнат 15 хиляди евро! Срам за такава държава която не може да издържа и храни САМО 240 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!!! Щом са НАРОДНИ трябва държавата да ги храни ДОБРЕ!!! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!! БЪЛГАРИНО ????

38

234

преди 6 години

trqbva ni rovulyuciq,nqma smisyl da se zanimavame sys USA,EU,Rusiq nie trqbva da si reshim bydeshteto

37

Cabel

преди 6 години

Sichkite sa za besilkite....

fallback