Снимка: архив Булфото
fallback

Управляващата коалиция е безпринципен съюз за разпределяне на власт и постове, а не за правене на политики и е най-яркият пример за паралелна държава, обвини от парламентарната трибуна червената шефка Корнелия Нинова.

Според нея това се виждало и от критичните изказвания на вицето Валери Симеонов към някои министри, макар че вчера премиерът Бойко Борисов отсече, че коалицията работи много добре и няма никакви пробойни между партньорите.

За Нинова обаче това въобще не е така и вместо управляващите да работят за стабилност, прозрачност, борба с корупцията, скок на доходите, си назначавали хора на постове с партизански съображения и дори имало противоречие в коалицията за мерките за справяне с корупцията.

Oще по темата

"Има корупция, но няма борба с нея, знам какво ще ми отговорите – Пламен Орешарски, Тодор Живков и до хан Аспарух все някой друг е виновен, но не и вие", обърна се тя към мнозинството.

Соцлидерката призова властимащите да си кажат кога и къде са подписали споразумението си за кабинета, защото според нея има едно видно за обществото, но и друго, което е тайно и e за разпределяне на позиции.

"Това е четворна коалиция за пропорции на власт", скочи тя.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче отсече, че благодарение на политиките на кабинета "Борисов" 3 има икономически ръст, който до края на годината вече ще гони 4%.

Освен това е увеличена и минималната пенсия.

Цветанов отново призова за добър тон между опозиция и управляващи още повече на фона на предстоящото ни председателство на ЕС.

"От мен лични нападки няма да чуете, защото съм си извлякъл поуки и знам, че това не е добре нито за политиката, нито за тези, които гласуват за нас", отсече той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

Кво става тук?

16

Анонимен

преди 6 години

Онзи с големите уши чува всичко, но няма уши за горчивата истина.

15

Анонимен

преди 6 години

По времето на комунистическия сатрап Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани, но сега сме в ЕС и имаме много тоалетна хартия и банани.

fallback